50 jaar Beatles in Nederland

Beatles-dossier Beeld en Geluid
Beatles-dossier Beeld en Geluid
Het is woensdag exact vijftig jaar geleden dat The Beatles naar Nederland kwamen. Beroemd zijn de tour door de Amsterdamse grachten en het concert in Blokker. Veel minder bekend is dat de band op 5 juni een televisie-optreden gaf in Hillegom.

Tot 23 augustus is in het Ford Museum in Hillegom een expositie te zien over dit ‘vergeten optreden’. De expositie is georganiseerd door Frans van der Riet die zelf twaalf jaar oud was toen The Beatles naar ‘zijn dorp’ kwamen. Het optreden bijwonen kon hij niet. Zijn moeder stak daar een stokje voor.

The Beatles in Hillegom

Dossier ‘Beeld en Geluid’

Omdat het vijftig jaar geleden is dat The Beatles naar Nederland kwamen heeft de audiovisuele erfgoedinstelling Beeld en Geluid een digitaal dossier aangemaakt. Met verschillende collecties uit het eigen archief kijkt de instelling terug op de historische gebeurtenissen van juni 1964. Bekijk het dossier hier

- advertentie -

Lees ook: Kleurenfoto’s van The Beatles in Blokker opgedoken

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: