50.000ste bezoeker voor Gevangenpoort

Museum de Gevangenpoort
Museum de Gevangenpoort in Den Haag heeft dinsdag de 50.000ste bezoeker van dit jaar verwelkomd. Het museum heeft dat zojuist bekendgemaakt.

Het museum had niet verwacht dit jaar überhaupt vijftigduizend bezoekers te mogen verwelkomen en nu is dat aantal dus al in november bereikt. De 50.000ste bezoeker was de docent van een HAVO 4 van Scholen aan Zee uit Den Helder. Hij was blij verrast toen hij met zijn leerlingen het museum bezocht. Voor de leerlingen was er taart, de docent kreeg als kado het boek Zeven eeuwen Gevangenpoort.- advertentie -

HAVO 4 van Scholen aan Zee uit Den Helder

Wilma Mekking, locatiemanager van de Gevangenpoort, naar aanleiding van de behaalde mijlpaal:

Het leuke is dat veel mensen de Gevangenpoort vanuit hun jeugd kennen en nieuwsgierig zijn geworden naar het resultaat van de restauratie vorig jaar. Samen met alle vrijwilligers ben ik dan ook supertrots dat we al die mensen hier mogen ontvangen en dat we deze mijlpaal hebben gehaald.

De Gevangenpoort bevindt zich vlakbij het Binnenhof en de Hofvijver in Den Haag en was van ongeveer 1420 tot 1828 in gebruik als gevangenis. In 1828 verliet de laatste gevangene de Gevangenpoort. Er werd hierna veel gediscussieerd over de vraag of het ‘vreselijke gebouw’ wel moest blijven bestaan. In 1853 werd de Gevangenpoort uiteindelijk een rijksmonument. Dertig jaar later werd er een museum geopend.

Tropenmuseum in Amsterdam - Foto: CC/GerardMEr lijkt hoop te…
AviodromeNationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome in Lelystad heeft donderdag faillissement aangevraagd…

Dit atikel is afkomstig van online geschiedenismagazine www.historiek.net

Meer van dit soort berichten? Like ons dan!

Gelijk naar geschiedenisboeken over:
Ook adverteren op Historiek?
Goede keus! Klik hier