Paleis Het Loo viert kerst met prinses Margriet

Winterpaleis Het Loo

Gedurende de laatste weken van het jaar staat Paleis Het Loo in Apeldoorn weer in het teken van kerst. Dit jaar is er speciale aandacht voor prinses Margriet en Pieter van Vollenhove, de laatste bewoners van het paleis.

Prinses Margriet en haar gezin voor Paleis Het Loo, 1974 (Paleis Het Loo)
Prinses Margriet en haar gezin voor Paleis Het Loo, 1974 (Paleis Het Loo)
Blikvanger is de gedekte tafel van het huwelijksdéjeuner uit 1967, met de trouwjurk en het uniform van de Prinses en de heer Van Vollenhoven, opgesteld in de Audiëntiezaal.

Het is dit jaar veertig jaar geleden dat prinses Margriet en de Pieter van Vollenhoven in Paleis Het Loo woonden. Vanaf hun huwelijk in 1967 betrokken zij de Oostvleugel van het paleis, tot zij in 1975 met hun vier zonen verhuisden naar een nieuwe woning, Huis Het Loo. In de tentoonstelling, getiteld Winterpaleis Het Loo, brengen speciaal door Margriet geselecteerde persoonlijke voorwerpen, zoals geschenken, favoriet kinderspeelgoed, foto’s en filmpjes, herinneringen uit de jaren op het paleis weer tot leven.

In de Oostvleugel is de originele Eetkamer van de prinses opengesteld en te zien hoe het gezin in de jaren zeventig kerst vierde. De feestelijk versierde kinderstoel herinnert aan de verjaardag van de kleine prins Bernhard op eerste kerstdag.

- advertentie -

Traditiegetrouw zijn in het paleis in de weken rond kerst veel vertrekken sfeervol ingericht met gedekte tafels, versierde kerstbomen en groendecoraties. Op het Stallenplein kunnen bezoekers schaatsen op een echte ijsbaan.

DVD: Prinses Margriet – 65 Jaar

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Dit atikel is afkomstig van online geschiedenismagazine www.historiek.net

Gelijk naar geschiedenisboeken over: