60 jaar Lijnbaan – Het hart van de Rotterdamse wederopbouw

60 jaar Lijnbaan - Het hart van de Rotterdamse wederopbouw
60 jaar Lijnbaan – Het hart van de Rotterdamse wederopbouw
Boek over de geschiedenis van de Lijnbaan in Rotterdam, geschreven door Astrid Aarsen.

Op 9 oktober 1953 opende de eerste verkeersvrije winkelstraat ter wereld. In Rotterdam. 66 hypermoderne winkels met ieder hun eigen uitstraling in een L-vormige straat: de Lijnbaan en de Korte Lijnbaan. Met deze winkelpromenade begon de opbouw van het verwoeste stadshart. Als overwinning op het bombardement van 14 mei 1940.

Rotterdam toonde daadkracht en lef. Niet bang om te experimenteren met nieuwe, modernistische architectuur en exclusiviteit voor de winkelende voetganger.

De Lijnbaan is een sleutel tot onvergetelijke verhalen, foto’s en herinneringen. Tegelijkertijd is de Lijnbaan voor veel huidige bezoekers niet meer dan een stedelijk winkelgebied. In dit boek zijn die uitersten bij elkaar gebracht. Het toen, via uniek historisch fotomateriaal en persoonlijke herinneringen en anekdotes. Het nu, door een foto-essay en portretten van de gerenommeerde documentair fotograaf Jerry Lampen, aangevuld met interviews en bespiegelingen op de Lijnbaan vanuit verschillende invalshoeken door auteur Astrid Aarsen.

- advertentie -

Verder bevat het boek exclusieve bijdragen van enkele Rotterdamse prominenten. Architectuurhistoricus Gerrie Andela schetst in vogelvlucht de geschiedenis van de Lijnbaan. Dichter en publicist Rien Vroegindeweij deelt in een boeiend verhaal zijn persoonlijke herinneringen. Architectuurkenner en publicist Paul Groenendijk verlevendigt het boek met bizarre feiten en wetenswaardigheden. Jules Deelder ontbreekt evenmin. Van zijn hand een gedicht over de Lijnbaan.

60 jaar lijnbaan – Astrid Aarsen
Het hart van de Rotterdamse wederopbouw

ISBN: 9789490608774
Uitgever: Trichis
Paperback
Prijs: € 39,95

Bestel dit boek bij:

Dit atikel is afkomstig van online geschiedenismagazine www.historiek.net

Meer van dit soort berichten? Like ons dan!

Gelijk naar geschiedenisboeken over:
Ook adverteren op Historiek?
Goede keus! Klik hier