Achterhuis Online genomineerd voor Webby Awards

Achterhuis Online
Het Achterhuis Online, de 3D versie van Anne Franks onderduikplaats, is genomineerd voor twee prestigieuze Webby Awards. De International Academy of Digital Arts and Sciences heeft dat deze week bekendgemaakt.

De zogenaamde Webby Awards worden jaarlijks toegekend aan de beste websites ter wereld. Uit bijna tienduizend inzendingen uit zestig landen zijn ongeveer 340 projecten genomineerd. Het Achterhuis Online is genomineerd in twee categorieën: Best Cultural Institutions en Best Visual Design – Function.Het Achterhuis Online werd gelanceerd ter gelegenheid van het vijftig jarig bestaan van het Anne Frank Huis in Amsterdam. Bezoekers van de site kunnen digitaal wandelen door het Achterhuis, de plek waar Anne Frank tijdens de Tweede Wereldoorlog meer dan twee jaar zat ondergedoken en waar ze haar wereldberoemd geworden dagboek schreef.

- advertentie -

De website is inmiddels al door ruim 800.000 mensen bezocht. Flitsbezoekjes zijn dit zeker niet. Uit onderzoek is gebleken dat bezoekers gemiddeld zeventien minuten op de site blijven.

Het project won eerder al een Adobe Max Awards, een internationale prijs voor het beste gebruik van Adobe oplossingen in innovatieve digitale applicaties.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Dit atikel is afkomstig van online geschiedenismagazine www.historiek.net

Gelijk naar geschiedenisboeken over: