Activiteiten naar aanleiding van 125e sterfjaar Van Gogh

Stichting Van Gogh Europe
Omdat het in 2015 precies 125 jaar geleden is dat kunstenaar Vincent van Gogh (1853-1890) overleed, organiseert de Stichting Van Gogh Europe dat jaar allerlei activiteiten, waaronder tentoonstellingen, fietsroutes en kunstmanifestaties. Daarnaast zullen er ook digitale applicaties ontwikkeld worden.

Titel van het project luidt 125 jaar inspiratie. Bij de samenstelling van het programma werkt de stichting samen met zo’n dertig Europese instellingen.


Doelstelling is om niet alleen de kunst van Van Gogh maar ook zijn leven tastbaar te maken. De activiteiten vinden plaats op de verschillende plekken waar Van Gogh gedurende zijn leven heeft gewerkt en gewoond, en in de musea waar zijn werk wordt bewaard, onderzocht en getoond.

- advertentie -

Frank van den Eijnden, voorzitting van de stichting, over het programma:

Vincent van Gogh is een internationaal icoon dat jaarlijks vele honderdduizenden bezoekers op de been brengt. Wij willen 2015 aanwenden om iedereen die zich aangetrokken voelt tot het levensverhaal en de werken van Van Gogh een rijk programma te bieden dat recht doet aan de kunstenaar.

De Stichting Van Gogh Europe is in januari 2013 opgericht door het Van Gogh Museum, het Kröller-Müller Museum en Van Gogh Brabant met als doel om Van Goghs erfgoed gezamenlijk toegankelijk te maken voor iedereen.

Gerelateerde uitgaven:

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Dit atikel is afkomstig van online geschiedenismagazine www.historiek.net

Gelijk naar geschiedenisboeken over: