Al 300.000 bezoekers voor Rijksmuseum

Rijksmuseum in de ochtend – John Lewis Marshal, 2012
In de eerste maand na de heropening hebben al 300.000 mensen het Rijksmuseum in Amsterdam bezocht. Het museum heeft dat maandag bekendgemaakt.

Op zaterdag 13 april opende koningin Beatrix het Rijksmuseum. Het museum was in verband met een grootscheepse verbouwing maar liefst tien jaar dicht geweest. Het nieuwe museum heeft tachtig zalen waarin, met behulp van 8.000 voorwerpen, het verhaal van 800 jaar Nederlandse cultuur wordt verteld, van de Middeleeuwen tot nu.


Bij de heropening gaf het museum aan ongeveer twee miljoen bezoekers per jaar te willen ontvangen. In een maand tijd hebben nu al 300.000 mensen het nieuwe museum bezocht. Directeur Wim Pijbes:

- advertentie -

Dit zijn aantallen waar we in onze meest optimistische verwachtingen op gerekend hadden. Het is fantastisch dat dit nu uitkomt.

Ongeveer de helft was Nederlands bezoek. Uit onderzoek komt naar voren dat Frankrijk, Japan en de Verenigde Staten de belangrijkste buitenlandse bezoekers leverden. Ruim 30.000 kinderen jonger dan achttien jaar kwamen naar het museum. Met name in de weekenden wordt het museum bezocht door meer dan 10.000 bezoekers per dag.

Met de heropening van het Rijksmuseum, het Van Gogh Museum en het Stedelijk Museum is het Museumplein volgens het museum drukker dan ooit.

Gerelateerde boeken:

Dit atikel is afkomstig van online geschiedenismagazine www.historiek.net

Meer van dit soort berichten? Like ons dan!

Gelijk naar geschiedenisboeken over:
Ook adverteren op Historiek?
Goede keus! Klik hier