Al miljoen bezoekers voor Rijksmuseum

Rijksmuseum Amsterdam
Rijksmuseum Amsterdam
Het Rijksmuseum in Amsterdam heeft donderdag, net vier maanden na de opening, de miljoenste bezoeker verwelkomd door hoofddirecteur Wim Pijbes.


De miljoenste bezoeker was de Zaandamse Carry Williamson, die woonachtig is Australië. Toen ze in Nederland aankwam werd haar gelijk gezegd dat ze vooral een bezoek aan het vernieuwde Rijksmuseum moest brengen.

Sinds de opening door Koningin Beatrix op 13 april jongstleden ontvangt het museum dagelijks tussen de 7000 en 10.000 bezoekers. Augustus is traditioneel een van de drukste maanden. Het museum is er blij mee dat voor het eerst sinds lange tijd voor wat betreft de bezoekers het aantal Nederlanders groter is dan het aantal buitenlanders.

Ruim een kwart van de bezoekers maakt gebruikt van een e-ticket. De nieuwe website van het museum wordt ook goed bezocht. Het innovatieve onderdeel Rijksstudio, waar bezoekers zelf digitaal aan de slag kunnen met de 140.000 kunstwerken van het Rijksmuseum, heeft inmiddels geresulteerd in meer dan honderdduizend zogenaamde Rijksstudio’s.

- advertentie -

Gerelateerde uitgaven

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: