Week van de koloniale geschiedenis

Amateurarcheologen vinden oude sieraden in Staphorst

Archeologie
Amateurarcheologen van de stichting Werkgroep Archeologie Regio Staphorst (Swars) hebben eerder dit jaar een goud- en zilverschat gevonden. Dat meldt RTV Oost.

De vondst werd eerder dit jaar al gedaan op een akker bij Staphorst. In totaal werden er 29 zilveren knopen, twee gouden keelknopen, een zilveren Staphorster plaatketting en een zakhorloge uit de Napoleontische tijd gevonden. De oudste knoop dateert uit 1720 en het jongste sieraad werd rond 1880 gemaakt.

De amateurarcheologen hielden de vondst enkele maanden geheim omdat ze de gevonden objecten eerst goed wilden onderzoeken. De sieraden en knopen liggen momenteel in een kluis in Limburg. Er zijn plannen om ze volgend jaar te exposeren in Rouveen.

- advertentie -

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: