Amsterdam krijgt informatiecentrum werelderfgoed

Schokland – Foto: CC/Tukka
In Amsterdam komt een informatiecentrum over het nationale werelderfgoed. De Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed (RCE) heeft dat bekendgemaakt.

De RCE spreekt van een wereldprimeur. In geen enkel ander bij Unesco aangesloten land is volgens de rijksdienst zo’n nationaal bezoekerscentrum te vinden. Het informatiecentrum moet dé plek worden waar mensen kennis kunnen maken met het werelderfgoed van Unesco.


De RCE, de gemeente Amsterdam en de Stichting Werelderfgoed Nederland hebben dat vrijdag met elkaar afgesproken.

- advertentie -

Nederland heeft op dit moment negen locaties op de werelderfgoedlijst van Unesco staan: de Stelling van Amsterdam, het Rietveld-Schröderhuis, Willemstad op Curaçao, de Amsterdamse grachtengordel, Droogmakerij de Beemster, het Ir. D.F. Woudagemaal, de Waddenzee, Molencomplex Kinderdijk-Elshout en Schokland.

Het Nationaal Werelderfgoed Informatiecentrum wordt al in het voorjaar van 2013 geopend. Het krijgt een plek in gebouw de Bazel in Amsterdam.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Helden - Stephen Fry De jodenvervolging in foto's De Bourgondiërs - Bart Van Loo Wij zijn de Bickers - Simone van der Vlugt t Hooge Nest - Roxane van Iperen Vietnam - Max Hastings Boerhaave botanicus - Margreet Wesseling Het gedroomde Noorden - Adwin de Kluyver Vet oud - Gouden Eeuw De zaak Oldenbarnevelt
Gelijk naar geschiedenisboeken over: