Amsterdam Museum werkt samen met museum in New York

Het Amsterdam Museum en The Museum of the City of New York gaan nauw samenwerken op museaal en professioneel gebied. Daarnaast vindt er kennisuitwisseling plaats over de gedeelde geschiedenis tussen de tweede steden. De samenwerking wordt zondag officieel bekrachtigd tijdens de handelsmissie van de gemeente Amsterdam in New York.

Het Amsterdam Museum gaat het museum in New York helpen bij de ontwikkeling van de vaste opstelling ‘New York DNA’. Deze tentoonstelling is geïnspireerd op ‘Amsterdam DNA’, de permanente tentoonstelling in het Amsterdam Museum die de bezoeker binnen een uur een overzicht biedt van de geschiedenis en kenmerken van Amsterdam.

Dankzij de samenwerking zal de in New York god ontvangen tentoonstelling ‘City as Canvas: Graffiti Art from the Martin Wong Collection’ vanaf 18 september in het Amsterdam Museum te zien zijn onder de titel: ‘Graffiti. New York meets the Dam’.

Boek: Amsterdam DNA

- advertentie -

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Helden - Stephen Fry De jodenvervolging in foto's De Bourgondiërs - Bart Van Loo Wij zijn de Bickers - Simone van der Vlugt t Hooge Nest - Roxane van Iperen Vietnam - Max Hastings Boerhaave botanicus - Margreet Wesseling Het gedroomde Noorden - Adwin de Kluyver Vet oud - Gouden Eeuw De zaak Oldenbarnevelt
Gelijk naar geschiedenisboeken over: