Amsterdamse Museumnacht al uitverkocht

museumnacht Amsterdam
De jaarlijkse Museumnacht Amsterdam is al uitverkocht. De organisatie heeft dat zaterdagochtend bekendgemaakt. In totaal zijn er 27.500 kaartjes verkocht.

Er doen dit jaar 50 musea en culturele instellingen mee aan het evenement. Deze instellingen openen zaterdagavond en -nacht van 18:30 tot 02.00 uur de deuren voor het publiek. Veel museum bieden naar aanleiding van de Museumnacht een speciaal programma aan.


- advertentie -
‘Weirdo’ bij Bijzondere Collecties

Het evenement wordt dit jaar geopend in filmmuseum EYE.

Het is de dertiende keer dat dat de Museumnacht Amsterdam gehouden wordt. Vorig jaar was het evenement ook uitverkocht.

De Museumnacht moet een “nieuw en jong publiek” kennis laten maken met de Amsterdamse musea. Bezoekers kunnen onder meer terecht bij de afdeling Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam. Daar worden dan documenten “over freaks en weirdo’s uit vervlogen tijden” tentoongesteld.

Het Verzetsmuseum staat tijdens de nacht in het teken van fictieve (anti)oorlogshelden, uit strips, films, literatuur en propaganda. In het Artis Planetarium kunnen bezoekers workshops volgen over het heelal. Bezoek voor het volledige programma de website van Museumnacht Amsterdam: www.museumnachtamsterdam.nl

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Dit atikel is afkomstig van online geschiedenismagazine www.historiek.net

Gelijk naar geschiedenisboeken over:
Ook adverteren op Historiek?
Goede keus! Klik hier