Andreas Blühm nieuwe directeur Groninger Museum

Andreas Blühm – Foto: Groninger Museum
De Raad van Toezicht van het Groninger Museum heeft de Duitser Andreas Blühm benoemd als nieuwe directeur. Het museum heeft dat woensdag bekendgemaakt.

De nieuwe directeur zal rond augustus van dit jaar aan zijn werkzaamheden beginnen. Het Groninger Museum verkeert momenteel in financiële problemen. De vorige directeur, Kees van Twist, trad december vorig jaar vanwege die problemen terug. Het museum heeft te kampen met een grote schuldenlast. Dankzij een ‘eenmalige financiële injectie’ van de gemeente werd faillisement eerder dit jaar voorkomen.

Het Groninger Museum over de benoeming van de nieuwe directeur:

“Met Andreas Blühm haalt het Groninger Museum een directeur binnen met een internationale reputatie en uitstraling. Zijn aanwezigheid in Groningen versterkt de positie van het Groninger Museum als nationaal en internationaal podium en kan de positie van het museum ook naar het Oosten toe verder versterken. Blühm is een specialist in 19e eeuwse kunst en voegt zo een verbreding toe aan de in het museum aanwezige expertises.”

De 53-jarige Blühm was in het verleden onder meer bij het Van Gogh Museum. Hij was daar hoofd presentaties en twaalf jaar lang verantwoordelijk voor het tentoonstellingsbeleid.

- advertentie -

Dit atikel is afkomstig van online geschiedenismagazine www.historiek.net

Meer van dit soort berichten? Like ons dan!

Gelijk naar geschiedenisboeken over:
Ook adverteren op Historiek?
Goede keus! Klik hier