//

Angela Merkel houdt dit jaar online 5 mei-lezing

Bondskanselier Angela Merkel op een videoscherm, 2021
Bondskanselier Angela Merkel op een videoscherm, 2021 (CC BY 3.0 de - MSC/Michael Kuhlmann - wiki)

De Duitse bondskanselier Angela Merkel houdt dit jaar de 5 mei-lezing. In verband met de coronamaatregelen verzorgt de bondskanselier de lezing via een live-verbinding vanuit Berlijn. Dat meldt het Nationaal Comité 4 en 5 mei.

Het was eigenlijk de bedoeling dat Merkel de lezing vorig jaar al zou houden, maar vanwege de maatregelen rond het coronavirus werd dat toen geschrapt. De bondskanselier werd destijds gevraagd de toespraak te geven omdat zij zich al “jarenlang inzet voor vrede, vrijheid en stabiliteit in Europa”.

De lezing staat in het teken van 75 jaar vrijheid. Studenten gaan tijdens de uitzending met bondskanselier Merkel en minister-president Mark Rutte in gesprek over vrijheid. In 2012 werd de lezing ook al eens gegeven door een Duitse politicus. Bondspresident Joachim Gauck was toen te gast.

Nooit uitgelezen...

Historiek is uw online geschiedenismagazine. Ons archief bevat duizenden artikelen. Bekijk hier onze alfabetische onderwerplijst en blijf lezen. Of bekijk onze tips op de voorpagina.

Meer informatie of samenwerken? Klik dan hier. Heeft u zelf een artikel dat u wilt publiceren, mail ons dan. Informatie voor uitgevers is hier te vinden.

Honderden auteurs publiceerden al op Historiek. Bekijk hier wie

Doorzoek ons archief: