Anne Frank Huis heeft meer ruimte nodig

Het Anne Frank Huis in Amsterdam, een van de drukstbezochte musea van Nederland, heeft naar eigen zeggen meer ruimte nodig om de bezoekersfaciliteiten en de logistiek rondom de entree te verbeteren. Het wil daarom graag twintig studentenwoningen kopen die deel uitmaken van het gebouw waarin het museum is gevestigd.


Er is een verzoek neergelegd bij Woonstichting De Key, eigenaar van de studentenwoningen, en die zou positief hebben gereageerd.

Bij de ingang van het Anne Frank Huis is het vaak erg druk. Er staan lange rijen, omdat de oppervlakte van het museum maar klein is en er maar een beperkt aantal mensen tegelijk naar binnen mag. Het museum:

“Voor de doorstroming in het museum, en daarmee de beheersing van de drukte en veiligheid in en rond het Anne Frank Huis, is het van belang de (wachtende) bezoekers zo goed mogelijk te faciliteren en de logistiek rond de entree te verbeteren.”

Alternatieve studentenhuisvesting

Met de extra ruimte wil de Anne Frank Stichting de entreehal en kassa’s voor de individuele bezoekers verbeteren en een aparte groepeningang maken voor de ongeveer 30.000 jongeren die het Anne Frank Huis in klasverband en 60.000 mensen die het museum in groepsverband bezoeken. Ook moet er een verplichte garderobe komen.

- advertentie -

Woonstichting De Key lijkt bereid het pand te verkopen aan de stichting. Voor de bewoners van de woningen, zeven studenten, krijgen volgens De Key passende alternatieve studentenhuisvesting aangeboden.

Boek: Het Anne Frank Huis, een biografie

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Gelijk naar geschiedenisboeken over: