Anthony Hopkins kruipt in huid van Freddy Heineken

De ontvoering van Alfred Heineken
Acteur Anthony Hopkins speelt de rol van Freddy Heineken in een Britse film over de ontvoering van de biermagnaat. De producent van de film die volgend jaar in de bioscopen te zien moet zijn heeft dat deze week bekendgemaakt.

De film, getiteld The Kidnapping of Freddy Heineken, is gebaseerd op het boek dat misdaadjournalist Peter R. de Vries over de Heinekenontvoering schreef.


De film wordt geregisseerd door de Zweed Daniel Alfredson, onder meer bekend van de verfilming van boeken van Stieg Larsson.

- advertentie -

Biermagnaat Alfred ‘Freddy’ Heineken werd in 1983, samen met zijn chauffeur Ab Doderer, ontvoerd door de criminelen Cor van Hout, Willem Holleeder, Frans Meijer en Jan Boellaard. Na drie weken vastgeketend te hebben gezeten aan een muur werd het tweetal vrijgelaten. Kort daarvoor was 35 miljoen gulden losgeld betaald.

In Nederland was eind 2011 ook al een speelfilm oer de ontvoering te zien. De rol van Freddy Heineken werd in die film vertolkt door Rutger Hauer. De verfilming van het boek van Peter R. de Vries staat los van deze productie.

Gerelateerde uitgaven:

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: