Antieksmokkelaars opgepakt in Griekenland

Oude Griekse munt (Attica)
Bij invallen op verschillende plaatsen in Noord- en Centraal Griekenland heeft de politie 35 mensen gearresteerd die verdacht worden van betrokkenheid bij het smokkelen van waardevolle oudheden.

In zeker dertien gemeenten deed de politie invallen in woningen. Bij een van de verdachten werden meer dan vierduizend antieke munten gevonden. Bij de huiszoekingen werden behalve veel eeuwenoude munten ook andere antiekevoorwerpen en metaaldetectoren aangetroffen.

- advertentie -

In Griekenland zijn geregeld bendes actief die kunstwerken of antieke voorwerpen op de zwarte markt proberen te verkopen. Vorige maand werden ongeveer zeventig waardevolle stukken gestolen uit een museum in Olympia. Eerder dit jaar namen dieven schilderijen van Picasso en Mondriaan mee uit het Nationaal Museum in Athene.


~ Natascha NeefParakalo

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: