Antropologe achter diefstal ‘graanspieker’

Foto: Hunebedcentrum
De ‘graanspieker’, een hut van het Hunebedcentrum in Borger, die deze week werd gestolen, blijkt in opdracht van een antropologe te zijn weggehaald. Dat meldt de NOS vrijdag.

De hut op palen, een replica van een ongeveer 5500 jaar oude hut, stond bij het Hunebedcentrum. Medewerkers van het centrum ondekten woensdagochtend dat de 3,5 meter hoge hut verdwenen was en deden aangifte bij de politie.De hut blijkt nu te zijn weggehaald in opdracht van de antropologe Veen, die betrokken was bij de bouw van de graanspieker. Volgens de antropologe liet ze de hut weghalen omdat het Hunebedcentrum er niet goed voor zou zorgen. Zo zou er bijvoorbeeld geen geld uitgetrokken zijn voor een reparatie aan het dak.

- advertentie -

Volgens het Hunebedcentrum is dat onzin en wordt het dak geregeld gerepareerd. Het centrum spreekt van “pure diefstal” en overweegt juridische stappen tegen de antropologe.

Lees ook: ‘Graanspieker’ gestolen bij Hunebedcentrum

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: