Antropologe achter diefstal ‘graanspieker’

Foto: Hunebedcentrum
De ‘graanspieker’, een hut van het Hunebedcentrum in Borger, die deze week werd gestolen, blijkt in opdracht van een antropologe te zijn weggehaald. Dat meldt de NOS vrijdag.

De hut op palen, een replica van een ongeveer 5500 jaar oude hut, stond bij het Hunebedcentrum. Medewerkers van het centrum ondekten woensdagochtend dat de 3,5 meter hoge hut verdwenen was en deden aangifte bij de politie.De hut blijkt nu te zijn weggehaald in opdracht van de antropologe Veen, die betrokken was bij de bouw van de graanspieker. Volgens de antropologe liet ze de hut weghalen omdat het Hunebedcentrum er niet goed voor zou zorgen. Zo zou er bijvoorbeeld geen geld uitgetrokken zijn voor een reparatie aan het dak.

- advertentie -

Volgens het Hunebedcentrum is dat onzin en wordt het dak geregeld gerepareerd. Het centrum spreekt van “pure diefstal” en overweegt juridische stappen tegen de antropologe.

Lees ook: ‘Graanspieker’ gestolen bij Hunebedcentrum

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Helden - Stephen Fry De jodenvervolging in foto's De Bourgondiërs - Bart Van Loo Wij zijn de Bickers - Simone van der Vlugt t Hooge Nest - Roxane van Iperen Vietnam - Max Hastings Boerhaave botanicus - Margreet Wesseling Het gedroomde Noorden - Adwin de Kluyver Vet oud - Gouden Eeuw De zaak Oldenbarnevelt
Gelijk naar geschiedenisboeken over: