App: reizen door het Drenthe van toen

Annodrenthe
Het Drents Archief heeft donderdag een nieuwe applicatie gelanceerd waarmee als het ware een tijdreis door de provincie Drenthe kan worden gemaakt.

Met de app, getiteld annodrenthe, kunnen gebruikers door Drenthe reizen op basis van kaarten van 1638 tot nu. Meer dan veertigduizend historische foto’s, documenten en films zijn gekoppeld aan een plek op een kaart.- advertentie -
Annodrenthe

Hiermee ontsluit het Drents Archief het verleden op locatie en wil het mensen op een andere manier naar hun omgeving laten kijken. Drentse gemeenten, historische verenigingen en musea werken samen om hun beeldcollecties op annodrenthe beschikbaar te stellen.

Donderdag is ook de bijbehorende website annodrenthe.nu gelanceerd. Op deze site kunnen gebruikers van de app hun eigen route publiceren en delen met anderen. Verschillende scholieren, buurtverenigingen en andere organisaties hebben al routes op de site ontwikkeld.

Annodrenthe is bedacht en ontwikkeld door het Drents Archief in samenwerking met Act2/Hypsos en 7scenes. De app is te downloaden via de Appstore en Google Play.

Er worden binnen de culturele wereld de laatste tijd veel mobiele applicaties ontwikkeld. Eerder deze week lanceerde de provincie Zuid-Holland bijvoorbeeld al een app waarmee de provinciale canon bekeken kan worden. Klik hier voor een overzicht van onlangs ontwikkelde apps.

Promotievideo voor ‘annodrenthe’

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Dit atikel is afkomstig van online geschiedenismagazine www.historiek.net

Gelijk naar geschiedenisboeken over: