Archeologie-liefhebbers gezocht voor ArcheoHotspot Utrecht

Voor de ArcheoHotspot in het Universiteitsmuseum Utrecht zoekt Landschap Erfgoed Utrecht vrijwilligers. De ArcheoHotspot, met onder andere een zogenaamd ArcheoLab, is een vrije toegankelijke ruimte voor publiek waar professionele en amateur archeologen aan het werk zijn.

Wie aan de slag wil bij de ArcheoHotspot hoeft geen ervaring te hebben. Voorliefde voor archeologie en geschiedenis is voldoende.

Samen met de aanwezige archeoloog gaat de vrijwillig archeoloog in gesprek met bezoekers, helpt mee met activiteiten en ondersteunt bij het lopende onderzoek rondom archeologische vondsten (restaureren, sorteren, onderzoeken en determineren). Vrijwilligers moeten minimaal twee dagdelen per maand beschikbaar zijn.

Op 14 en 16 januari 2016 vindt er voor alle nieuwe vrijwillige archeologen een introductiebijeenkomst plaats in het Universiteitsmuseum Utrecht. Aanmelden kan via Alexander van de Bunt, adviseur archeologie Landschap Erfgoed Utrecht, a.vandebunt@landschaperfgoedutrecht.nl, 030-2219727.

- advertentie -

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Helden - Stephen Fry De jodenvervolging in foto's De Bourgondiërs - Bart Van Loo Wij zijn de Bickers - Simone van der Vlugt t Hooge Nest - Roxane van Iperen Vietnam - Max Hastings Boerhaave botanicus - Margreet Wesseling Het gedroomde Noorden - Adwin de Kluyver Vet oud - Gouden Eeuw De zaak Oldenbarnevelt
Gelijk naar geschiedenisboeken over: