Archeologiehuis geopend door prinses Máxima

/
1 minuut leestijd

Archeologiehuis Zuid-Holland – Still YouTube
Het Archeologiehuis Zuid-Holland is dinsdagmiddag geopend door prinses Máxima. In het archeologiehuis worden de opgravingen uit Zuid-Holland vanaf 8000 voor christus tot aan de achttiende eeuw gepresenteerd.

Centraal in het archeologiehuis staan de opgravingen van het oude Romeinse fort Albaniana. Tussen 1999 en 2001 werden delen van dit oude verdedigingswerk bij Alphen opgegraven.

De gemeente zelf beschikte niet over musealevoorzieningen om de vondsten tentoon te stellen. Door samenwerking tussen Archeon, de gemeente Alphen aan den Rijn en het Provinciaal Archeologisch Centrum kan de Romeinse geschiedenis van de provincie nu toch getoond worden. De collectie bestaat onder meer uit aardewerk, munten, sieraden en delen van wapenuitrustingen.

Het gebouw waarin het museum is gehuisvest, Villa Rijswijk, is een reconstructie van de in 1960 in Rijswijk opgegraven herenboerderij uit de derde eeuw na Christus.

De officiële opening van het archeologiehuis werd dinsdag verricht door prinses Máxima.

De prinses opende het gebouw door met een sleutel een grote houten deur te openen. Hierna nam ze zelf een kijkje in het nieuwe Archeologiehuis.

Abonneer
Stuur mij een e-mail bij
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Eerder gepubliceerd

Romeinen waren bang op het toilet

Hierna verschenen

Het zichtbare verleden van het Romeinse Barcelona