Archeologische vondsten geëxposeerd in winkels

Deel van de routekaart
In de binnenstad van Groningen worden op bouwplaatsen al tientallen jaren interessante archeologische vondsten gedaan. De komende weken worden een aantal van deze bijzondere vondsten op speciale locaties geëxposeerd: in winkels en restaurants.

Archeologische vondsten worden doorgaans in musea geëxposeerd. Groningen heeft besloten het eens anders te doen door de archeologie echt naar de mensen toe te brengen. In negentien restaurants en winkels in de stad zijn de komende weken hierdoorbijzondere archeologische objecten te bewonderen.

- advertentie -

Het oudste stuk is een stenen bijl uit het jaar 2500 voor Christus. De expositie is afgelopen maandag officieel geopend door de Groninger wethouder Frank de Vries. Groningen:

Winkelend publiek kan de vondsten gratis bekijken. Als het ware in de winkels waar ze eeuwen geleden ook werden aangeboden. Vilten hoeden uit de zestiende eeuw tussen outfits van nu; vierhonderd jaar oude borden in een broodjeswinkel; een stoel uit de elfde eeuw naast designmeubels in een woonwinkel of een schaar uit 1580 bij een kapper.

De tentoonstelling loopt tot en met 6 februari 2012 en is te bekijken via een route langs deelnemende binnenstad-ondernemers. De routekaart is gratis af te halen bij het VVV kantoor en het informatiecentrum op de Grote Markt van Groningen of hier te downloaden (pdf).

Dit atikel is afkomstig van online geschiedenismagazine www.historiek.net

Meer van dit soort berichten? Like ons dan!

Gelijk naar geschiedenisboeken over:
Ook adverteren op Historiek?
Goede keus! Klik hier