Week van de koloniale geschiedenis

Archeologische vondsten in Haarlem

Foto: Dura Vermeer
Tijdens werkzaamheden aan het Wilsonplein in Haarlem zijn archeologische vondsten uit de zeventiende eeuw gedaan. Aannemer Dura Vermeer heeft dat maandag bekendgemaakt.

In de zeventiende eeuw stond op het plein een huizenblok. Voor de aanleg van het huidige Wilsonplein werd dat huizenblok gesloopt. Tijdens ontgravingswerkzaamheden zijn onlangs resten van het gesloopte huizenblok weer aan de oppervlakte gekomen.

Ook zijn resten aangetroffen van

- advertentie -oude water- en beerputten die vroeger in de achtertuinen van de huizen stonden. Verder zijn er meerdere gebruiksvoorwerpen uit de zeventiende eeuw gevonden, zoals aardewerken kruiken en borden.

De ontgravingswerkzaamheden vinden plaats voorafgaand aan de bouw van het zogenaamde Bergbezinkbassin.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: