As Neil Armstrong uitgestrooid op zee (foto’s)

Neil Armstrong in 1969

De as van de Amerikaanse astronaut Neil Armstrong is vrijdag uitgestrooid op zee. Ruimtevaartorganisatie NASA heeft dat bekendgemaakt.

Neil Armstrong, de astronaut die in 1969 als eerste mens ooit voet zette op de maan, diende voor zijn carrière als ruimtereiziger als gevechtspiloot bij de marine. Het is niet ongebruikelijk dat Amerikaanse veteranen een zeemansgraf krijgen.

- advertentie -

De familie van de astronaut verklaarde vorige week tegenover Amerikaanse media dat Armstrong “zo ver mogelijk van de ruimte wordt begraven, op de bodem van de oceaan”.

Voorafgaand aan het uitstrooien van de as werd er een ceremonie gehouden aan boord van de USS Philippine Sea. De vrouw en kinderen van Armstrong woonden die ceremonie op het marineschip bij. Een dag eerder was in de kathedraal van Washington al een afscheidsdienst voor Neil Armstrong gehouden.

Bekijk ook: Foto’s van de Apollo-11 missie van Neil Armstrong

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: