Week van de koloniale geschiedenis

Auteur Harry Bernstein (101) overleden

Voorkant van ‘The Invisible Wall’
In Amerika is vrijdag op 101-jarige leeftijd de schrijver Harry Bernstein overleden. zijn familie heeft dat bekendgemaakt.

De auteur debuteerde op 96-jarige leeftijd met het boek The Invisible Wall. In dit boek schreef hij over zijn jeugd in Engeland tijdens de Eerste Wereldoorlog. Bernstein groeide op in het industriële noorden van Engeland. Zijn jeugd stond voor een groot deel in het teken van de oorlog. Verder kreeg de jonge Bernstein onder meer te kampen met antisemitisme en een alcoholistische vader.Op 12-jarige leeftijd verhuisde Bernstein met zijn familie naar de Amerikaanse stad Chicago. In het in 2008 gepubliceerde boek The Dream schreef Bernstein over deze verhuizing ten tijde van de Great Depression, de crisisjaren in de jaren dertig van de twintigste eeuw.

- advertentie -

Voordat Harry Bernstein in 2007 debuteerde met The Invisible Wall had hij al zeker veertig boeken geschreven. De meeste manuscripten vernietigde hij echter omdat geen enkele uitgever geïnteresseerd was.

Bernstein overleed vrijdag in het huis van zijn dochter in Brooklyn. Hij is 101 jaar oud geworden.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: