Week van de koloniale geschiedenis

Bakkerijmuseum is ‘leukste museum voor kinderen’

Foto: Bakkerijmuseum
Het Bakkerijmuseum in Medemblik heeft een verkiezing voor het leukste museum voor kinderen gewonnen.

Aan de verkiezing, uitgeschreven door kindermagazine Rekels, deden in totaal zevenentwintig musea mee. In een maand tijd werden bijna vierduizend stemmen uitgebracht. Met 452 stemmen werd het Bakkerijmuseum in Medemblik de winnaar. Het Afrika Museum en het Tropenmuseum Junior eindigden als tweede en derde met respectievelijk 419 en 313 stemmen.Rekels over het winnende museum:

- advertentie -

Het Bakkerijmuseum ademt de sfeer van vroeger met de geur van verse koek. Levendig en gastvrij voor jong en oud. Dit museum laat zien dat een museum meer is dan een collectie, het museum straalt de bedrijvigheid van de ouderwetse bakkerij uit.

Het Bakkerijmuseum bestaat sinds 1986 en bevindt zich in het historische centrum van Medemblik. In het museum is te zien hoe de bakkers vroeger hun waren maakten en aan de man brachten. Kinderen mogen er de bakkers vaak meehelpen tijdens hun demonstraties. Vorige week ontving het museum zijn miljoenste bezoeker.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: