Bart Funnekotter op bezoek bij Barts BoekenClub

Een middag met een dubbele coming out en een helse veldtocht

Barts BoekenClub opent 2016 met oud-Kamerlid van Groen Links Tofik Dibi en historicus Bart Funnekotter. Naar aanleiding van zijn openhartige debuutroman, Djinn, vertelt Tofik Dibi niet alleen zijn verhaal over het uit de kast komen en de daaraan gekoppelde worsteling met zichzelf, zijn geloof en zijn naaste omgeving. Ook zal hij praten over zijn coming out als romanschrijver. In Djinn wordt duidelijk dat wat maatschappelijk nagenoeg geen probleem meer is, dat wel kan zijn op individueel niveau. ‘Het’ moest weg, vooral ook van Dibi zelf.

Verder is historicus en NRC-redacteur Bart Funnekotter te gast en brengt de grootste ramp uit de Nederlandse militaire geschiedenis weer tot leven. In De hel van 1812 vertelt hij het verbijsterende en nog niet eerder bekende verhaal van vijftienduizend Nederlandse soldaten die, al dan niet dienstplichtig, samen met Napoleon in Rusland hun ondergang tegenmoet liepen. Hoop ontaarde snel in twijfel; twijfel werd totale ontreddering. De hel van 1812 is een monument voor al deze mannen, die twee eeuwen geleden naamloos in de geschiedenis verdwenen.

Barts BoekenClub (BBC) is een initiatief van Paul Haenen, Dammie van Geest en de naamgever van de show: historicus en presentator Bart Gielen. Ook in het tweede seizoen blijft BBC laagdrempelig, niet oppervlakkig, alles behalve elitair en nog steeds leuk voor iemand die juist niet van literaire voorstellingen houdt. BBC is interactief en dynamisch. Na het programma is er in het beroemde theatercafé van Het Betty Asfalt Complex de gelegenheid om na te praten en het werk van de schrijvers aan te schaffen. Voorkennis van de auteurs en hun werk is absoluut geen vereiste!

Barts Boekenclub 7 februari start om 15 uur en vindt plaats in theater Het Betty Asfalt Complex in Amsterdam. De toegang bedraagt €10. Voor student en CJP: €6. Reserveren via: www.bettyasfaltcomplex.nl Voor meer informatie: Facebook Barts BoekenClub of www.bartsboekenclub.nl

- advertentie -

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Dit atikel is afkomstig van online geschiedenismagazine www.historiek.net

Gelijk naar geschiedenisboeken over: