Week van de koloniale geschiedenis

BBC-journalist David Frost overleden

David Frost en Richard Nixon - Still YouTube
David Frost en Richard Nixon – Still YouTube
De beroemde Britse journalist David Frost is zaterdag op 74-jarige leeftijd overleden. Dat meldt de BBC.


David Frost werd in 1977 wereldberoemd toen hij een lang interview had met de voormalige Amerikaanse president Richard Nixon. Vanwege het zogenaamde Watergate-schandaal was deze president in 1974 afgetreden. Direct daarna had David Frost al een interviewverzoek ingediend, maar dat werd toen afgewezen.

In 1977 besloot Nixon uiteindelijk toch een interview te geven. Hij wilde daar echter wel 600.000 dollar voor hebben. Dat geld werd betaald. Twee ton kwam overigens uit de zak van David Frost zelf die hoopte met het interview, dat in twaalf dagen werd opgenomen, wereldwijd door te breken. Het gesprek werd in 2008 verfilmd onder de titel Frost/Nixon. Michael Sheen speelde in deze film, die werd genomineerd voor vijf Golden Globes, de rol van David Frost.

Frost was een van de bekendste tv-persoonlijkheden van Groot-Brittannië. De Britse premier David Cameron heeft via Twitter inmiddels gereageerd op het overlijden van de journalist. Hij schrijft:

- advertentie -

My heart goes out to David Frost’s family. He could be – and certainly was with me – both a friend and a fearsome interviewer.

Volgens de BBC overleed Frost aan een hartaanval. Hij bevond zich aan boord van een cruiseschip waar hij gisteren nog een toespraak had gegeven.

Gerelateerde uitgaven:

Deel van het interview van David Frost met Nixon

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

De klassieke wereld in 52 ontdekkingen - Leonard RutgersDe jodenvervolging in foto'sDe keuze - Leven in vrijheidDe Bourgondiërs - Bart Van LooDe geschiedenis van Nederland in 100 oude kaarten
Gelijk naar geschiedenisboeken over: