Beatrix Ruf is nieuwe directeur Stedelijk Museum

//
1 minuut leestijd

Beatrix Ruf - Foto: Robin de Puy
Beatrix Ruf – Foto: Robin de Puy
De Duitse Beatrix Ruf (1960) volgt Ann Goldstein op als directeur van het Stedelijk Museum in Amsterdam. De raad van toezicht van het museum heeft dat dinsdag bekendgemaakt.


Ruf is momenteel nog directeur van de Kunsthalle Zürich. Ze initieerde daar ruim tien jaar geleden een groot renovatie- en uitbreidingsproject dat tussen 2011 en 2012 werd gerealiseerd. Ook ontwikkelde ze een tentoonstellingsprogramma van solopresentaties afgewisseld met groepstentoonstellingen. Volgens het Stedelijk gaf ze veel jonge talenten een podium.

De raad van toezicht van het Stedelijk roemt haar oog voor kwaliteit en voor jong talent, haar uitgebreide netwerk, het “herkenbare, radicale en zelfverzekerde programma” dat zij neerzette in de Kunsthalle en de bevlogen manier waarop zij persoonlijk het instituut aan de buitenwereld presenteerde en onderdeel maakte van het culturele debat.

Alexander Ribbink, voorzitter van de raad:

“We zijn ervan overtuigd dat Beatrix Ruf, met haar internationale ervaring, de beste keuze is voor het Stedelijk Museum en voor de bezoekers. Zij beschikt over het unieke vermogen om kunstenaars, verzamelaars, ‘de markt’ en de publieke sector met elkaar te verbinden, en weet heel goed te werken in en met de stad. Zij brengt een hedendaags geluid en zal daarmee het museum verder de eenentwintigste eeuw in brengen.”

De nieuwe directeur voelt zich vereerd.

“Het Stedelijk is een museum dat ons laat zien hoe te leven in het nu en hoe de toekomst kan worden gebouwd op traditie. Ik vind het geweldig om voor dit unieke instituut aan de slag te gaan, met dit team en deze collectie.”

Abonneer
Stuur mij een e-mail bij
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Eerder gepubliceerd

Terugkijken: DWDD over het Lam Gods

Hierna verschenen

Kijktip: 3D-animatie van de Tweede Gouden Eeuw