Behoud van binnen

Behoud van binnen
Behoud van binnen
Behoud van binnen is het eerste Nederlandstalige praktijkboek voor de instandhouding van monumentale interieurs. De publicatie is bedoeld voor iedereen die als beheerder of eigenaar zorg draagt voor een waardevol interieur of interieuronderdelen.

Onder redactie van Harrie Schuit, technisch interieurspecialist bij de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, beschrijven 14 interieurspecialisten uit binnen- en buitenland verschillende aspecten van de preventieve conservering van interieurs. Behoud van binnen verschijnt in samenwerking met de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed.

Het boek geeft antwoord op tal van vragen die iemand die een interieur beheert, in de alledaagse praktijk tegen kan komen. Zo wordt belicht hoe de levensduur van waardevolle interieuronderdelen verlengd kan worden en hoe dure conservering en restauratiewerkzaamheden kunnen worden voorkomen of uitgesteld. Het boek beschrijft tevens waarom cultuurhistorische waardering van interieurs van belang is en welke onderdelen van monumentale panden beschermd zijn. Een systematische inschatting en behandeling van risico’s is eveneens van nut voor beheerders van monumenten.

Behoud van binnen - Foto: WBOOKS
Behoud van binnen – Foto: WBOOKS

Behoud van binnen is een praktisch boek met probleemgerichte en schematisch weergegeven methodes en praktische adviezen. Schade van bijvoorbeeld water of insecten kan worden voorkomen of behandeld volgens een eenvoudig stappenplan: vermijden, blokkeren, detecteren, beperken en behandelen. Ook een handig stappenplan voor de uitvoering van werkzaamheden door externe professionals, de voor- en nadelen van het inzetten van vrijwilligers en de problemen waar men tegenaan kan lopen bij het (ver)huren van gebouwen, hebben een plaats in het boek.

- advertentie -

Het boek is een handig naslagwerk voor iedereen die meer wil weten over wat er allemaal komt kijken bij de instandhouding van interieurs. Met een register, illustraties die de tekst verduidelijken en tabellen die werkwijzen en methodieken helder weergeven, is Behoud van binnen een nuttig boek voor de dagelijkse praktijk van het behoud en de preventieve conservering van interieurs.

Behoud van binnen
Preventieve conservering van interieurs
ISBN: 9789066306592
Uitgever: WBOOKS
Paperback, 160 pagina’s
Prijs: € 24,95

Bestel dit boek bij:

Of bij:

Dit atikel is afkomstig van online geschiedenismagazine www.historiek.net

Meer van dit soort berichten? Like ons dan!

Gelijk naar geschiedenisboeken over:
Ook adverteren op Historiek?
Goede keus! Klik hier