Belgisch koningsfeest in De Nieuwe Kerk

/
1 minuut leestijd

Exterieur van de Nieuwe Kerk in Amsterdam
Afgelopen zondag was De Nieuwe Kerk Amsterdam één dag gratis toegankelijk voor iedereen met een Belgisch paspoort. Dit naar aanleiding van de troonswisseling in België.

In de kerk keken honderd koningsgezinde of nieuwsgierige Belgen live aan de Dam naar de beëdiging van koning Filip.


De ceremonie verschilde in een aantal opzichten van die van Nederland. Zo was Filip niet direct na de troonsafstand van zijn vader koning, maar pas nadat hij zijn eed afgelegd had.

In de Nieuwe Kerk is nog tot en met zondag 18 augustus de tentoonstelling Ingehuldigd! te zien in De Nieuwe Kerk. Hierin staan de feestelijke en plechtige inhuldigingen van zeven generaties Oranjes centraal. Van de koningen Willem I, II en III, tot de koninginnen Wilhelmina, Juliana en Beatrix.

In de tentoonstelling is ook het het ensemble van koning Willem-Alexander en koningin Máxima te zien: het rokkostuum, de mantel en de jurk.

Gerelateerde uitgaven:

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek en trekt maandelijks honderdduizenden bezoekers. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen toegankelijk maken voor een breed publiek. Meer informatie

Abonneer
Stuur mij een e-mail bij
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties