Bezoekersrecord voor Festival Oude Muziek

Venetië thema volgende editie festival

Niet eerder kwamen er zoveel mensen naar het Festival Oude Muziek in Utrecht. Dit jaar trok het festival 64.500 bezoekers. Het aantal verkochte kaarten steeg met 7 procent in vergelijking met vorig jaar.

Campagnebeeld Festival Oude Muziek 2015
Campagnebeeld Festival Oude Muziek 2015
Over de voorbije zes jaar genomen, steeg het totale aantal betalende en niet betalende bezoekers met meer dan 70 procent. Dit jaar stond het festival in het teken van Engelse muziek. Festival Oude Muziek is een jaarlijks festival waarbij middels optredens op verschillende historische locaties in de Utrechtse binnenstad aandacht wordt gevraagd voor ‘oude muziek’.

Festivaldirecteur Xavier Vandamme is blij met de belangstelling voor zijn festival maar ziet ook dat de bezuinigingen impact hebben gehad:

“De immer groeiende publieke belangstelling is een hart onder de riem. Maar de bezuinigingen die onze organisatie heeft ondergaan onder het vorige kabinet zijn te drastisch geweest. De reserves raken op, uitputting van mankracht dreigt en we nemen te grote financiële risico’s. Het festival is daarom hoopvol over de plannen van het ministerie om voor onze organisatie een plek in de basisinfrastructuur (bis) te heropenen, met een financiering die past bij onze landelijke en internationale taak als rijksmuseum van de muziek.”

Volgend jaar staat het festival in het teken van Venetië.

- advertentie -

Lees ook: Festival Oude Muziek: tien dagen ‘oude muziek’

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Gelijk naar geschiedenisboeken over: