Bibliotheek ontvangt 84 jaar na dato alsnog boek retour

1 minuut leestijd
De Amerikaanse moest het boek eigenlijk in februari 1935 inleveren... (Shreve Memorial bibliotheek)
De Amerikaanse moest het boek eigenlijk in februari 1935 inleveren... (Shreve Memorial bibliotheek)

Een elfjarig Amerikaans meisje leende in 1934 het boek “Spoon River Anthology” van Edgar Lee Masters bij de Shreve Memorial bibliotheek in Louisiana. Een zoon van de vrouw bracht het boek recent terug. Hij vond het werk onlangs toen hij het huis van zijn moeder schoonmaakte en besloot het boek 84 jaar na dato alsnog terug te brengen. “Better late than never”, aldus de bibliotheek.

In 1934 gold een boete van 5 cent per dag dat een boek te laat werd ingeleverd. Daarmee zou de boete nu zijn opgelopen tot circa 1500 dollar. Gelukkig voor de Amerikaanse hanteert de bibliotheek echter een maximumboete van drie dollar. Ook die hoefde de familie overigens niet te betalen. De bibliotheek spint dan ook juist garen bij de hele gebeurtenis. In de Amerikaanse media is namelijk uitgebreid verslag gedaan van de zaak.

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken. Meer informatie