Bibliotheek ontvangt 84 jaar na dato alsnog boek retour

Een elfjarig Amerikaans meisje leende in 1934 het boek “Spoon River Anthology” van Edgar Lee Masters bij de Shreve Memorial bibliotheek in Louisiana. Een zoon van de vrouw bracht het boek recent terug. Hij vond het werk onlangs toen hij het huis van zijn moeder schoonmaakte en besloot het boek 84 jaar na dato alsnog terug te brengen. “Better late than never”, aldus de bibliotheek.

In 1934 gold een boete van 5 cent per dag dat een boek te laat werd ingeleverd. Daarmee zou de boete nu zijn opgelopen tot circa 1500 dollar. Gelukkig voor de Amerikaanse hanteert de bibliotheek echter een maximumboete van drie dollar. Ook die hoefde de familie overigens niet te betalen. De bibliotheek spint dan ook juist garen bij de hele gebeurtenis. In de Amerikaanse media is namelijk uitgebreid verslag gedaan van de zaak.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: