Blindengeleidehond ook welkom in Rijksmuseum

Zaal negentiende eeuw in het Rijksmuseum - Foto: Rijksmuseum
Zaal negentiende eeuw in het Rijksmuseum – Foto: Rijksmuseum
Deze week begon KNGF Geleidehonden een actie om aandacht te vragen voor het feit dat veel blindengeleidehonden vaak voor een dichte deur komen te staan. Het fonds test onder meer supermarkten, campings en musea op toegankelijkheid.


Toen het Rijksmuseum in Amsterdam deze week getest werd door een slechtziende vrouw met haar blindengeleidehond was er geen enkel probleem. De vrouw en haar viervoeter waren van harte welkom. Blindengeleidehond zijn al veel langer welkom in het museum. “Het zijn zulke nette en lieve honden. Die zullen echt niet hun pootje optillen tegen een kunstwerk”, aldus Karen Keeman, hoofd facilitair bedrijf van het museum, tegenover het ANP.

Na de test kreeg het museum een sticker uitgereikt voor bij de entree waaruit blijkt dat blindengeleidehonden gewoon welkom zijn, ook in het beroemdste museum van Nederland.

Elders komen mensen met blindengeleidehonden nog wel vaak in de problemen. Sommige supermarkten laten bijvoorbeeld geen honden toe en maken dan geen uitzondering voor blindengeleidehonden. KNGF Geleidehonden wil aandacht vragen voor dit soort problemen.

- advertentie -

Dit atikel is afkomstig van online geschiedenismagazine www.historiek.net

Meer van dit soort berichten? Like ons dan!

Gelijk naar geschiedenisboeken over:
Ook adverteren op Historiek?
Goede keus! Klik hier