Boris van der Ham nieuwe voorzitter Stichting Werelderfgoed.nl

Oud-politicus Boris van der Ham is de nieuwe voorzitter van Stichting Werelderfgoed.nl, die zich bezighoudt met de ontsluiting van het Nederlands werelderfgoed.

Stichting Werelderfgoed.nlBoris van der Ham was namens D66 lange tijd lid van de Tweede Kamer. Tegenwoordig is hij publicist en bekleedt hij een aantal bestuurlijke functies.

Bij zijn aanstelling wijst Van der Ham op het belang van draagvlak, de educatieve opdracht die UNESCO heeft meegegeven en het belang van goede promotie en bewustwording onder de Nederlandse bevolking.

“Nederland heeft erfgoed van wereldniveau. Toeristen weten ze te vinden, Nederlanders zelf weten er soms nauwelijks wat van af. Dat kan anders!”

Van der Ham neemt het voorzitterschap (een parttime functie) over van Harry Brinkman, voormalig burgemeester van de gemeente Beemster, die de stichting de afgelopen twaalf jaar leidde.

- advertentie -

Nederland heeft tien door UNESCO erkende Werelderfgoederen: Schokland en omgeving, Stelling van Amsterdam, Molencomplex Kinderdijk-Elshout, Willemstad Curaçao, ir. D.F. Woudagemaal, Droogmakerij de Beemster, Rietveld Schröderhuis, Waddenzee, Grachtengordel Amsterdam en Van Nellefabriek.

Bekijk ook: Lijst van Werelderfgoederen in Nederland (UNESCO)
Boek van Boris van der Ham: De koning kun je niet spelen

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

De klassieke wereld in 52 ontdekkingen - Leonard RutgersDe jodenvervolging in foto'sDe keuze - Leven in vrijheidDe Bourgondiërs - Bart Van LooDe geschiedenis van Nederland in 100 oude kaarten
Gelijk naar geschiedenisboeken over: