Bouw Nationaal Militair Museum officieel van start

Artist impression van het nieuwe museum – Foto: BMD / Defensie
Minister Jeanine Hennis-Plasschaert (Defensie) heeft vrijdag het startschot gegeven voor de bouw van het Nationaal Militair Museum in Soesterberg. Het is de bedoeling dat het nieuwe museum de deuren in het najaar van 2014 opent.

In het nieuwe museum fuseren het Militaire Luchtvaart Museum en het Legermuseum in Delft. Het Nationaal Militair Museum moet vertellen over het verleden, heden en de toekomst van de Nederlandse krijgsmacht.


Volgens minister Hennis-Plasschaert is dat een interessant verhaal:

- advertentie -

Onze militaire historie toont aan hoe nauw het succes van Nederland met onze krijgsmacht verweven is. Dat is tot op de dag van vandaag het geval, en dat geldt zeker voor de toekomst.

Het nieuwe museum wordt gebouwd op een kavel van de voormalige militaire vliegbasis Soesterberg. Het terrein is vijfenveertig hectare groot. Op een buitenterrein worden straks exposities ingericht. Ook is daar ruimte voor evenementen.

Verwacht wordt dat het museum straks zo’n 200.000 bezoekers per jaar zal trekken. Entreekaartjes gaan ongeveer tien euro kosten. Museumbezoekers krijgen voor dat geld volgens de organisatie een dagvullend terug.

Bouw Nationaal Militair Museum van start

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Helden - Stephen Fry De jodenvervolging in foto's De Bourgondiërs - Bart Van Loo Wij zijn de Bickers - Simone van der Vlugt t Hooge Nest - Roxane van Iperen Vietnam - Max Hastings Boerhaave botanicus - Margreet Wesseling Het gedroomde Noorden - Adwin de Kluyver Vet oud - Gouden Eeuw De zaak Oldenbarnevelt
Gelijk naar geschiedenisboeken over: