Brand verwoest historische Tibetaanse stad

Historische Tibetaanse stad Dukezong door brand verwoest
Historische Tibetaanse stad Dukezong door brand verwoest
De historische Tibetaanse stad Dukezong is door een uitslaande brand grotendeels verwoest. Het Chinese staatspersbureau Xinhua heeft dat bekendgemaakt.


Het 1300 jaar oude stadje Dukezong, wat stad van de maand betekent, is een grote toeristische trekpleister in het Tibetaanse district Shangri-La. In de stad wonen zo’n 2400 mensen. In verband met de brand werden die allemaal geëvacueerd. Er zijn meer dan 240 huizen verwoest. Doden of gewonden zouden er niet zijn.

Doordat de huizen in Dukezong van hout gemaakt zijn kon de brand snel om zich heen grijpen. De brand brak ’s avonds uit. De oorzaak is nog niet bekend. Pas na zo’n tien uur had de brandweer het vuur onder controle.

Dukezong is een van de weinig bewaard gebleven traditionele Tibetaanse dorpen in de regio. De stad was vroeger een stopplaats op de zuidelijke zijderoute, een belangrijke handelsroute tussen China en het Middellandse Zeegebied.

- advertentie -

Fire destroys ancient Tibetan town of Dukezong

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Helden - Stephen Fry De jodenvervolging in foto's De Bourgondiërs - Bart Van Loo Wij zijn de Bickers - Simone van der Vlugt t Hooge Nest - Roxane van Iperen Vietnam - Max Hastings Boerhaave botanicus - Margreet Wesseling Het gedroomde Noorden - Adwin de Kluyver Vet oud - Gouden Eeuw De zaak Oldenbarnevelt
Gelijk naar geschiedenisboeken over: