Broadway-ster Julie Harris (87) overleden

Julie Harris in 1973 - Foto: ABC Television
Julie Harris in 1973 – Foto: ABC Television
De Amerikaanse musicalster en actrice Julie Harris is zaterdag op 87-jarige leeftijd overleden. Haar familie heeft dat bekendgemaakt.


Julie Harris werd op 2 december 1925 geboren in Grosse Pointe, een plaatsje in Michigan. In 1952 debuteerde ze in de film The Member of the Wedding. Dit werd gelijk een groot succes. Harris sleepte een Oscar-nominatie voor beste actrice in de wacht. De Oscar ging uiteindelijk naar Shirley Booth maar Harris was vanaf dit moment geen onbekende meer voor het grote publiek.

In 1952 won Harris nog een andere prijs, een Tony-award (de ‘Oscar’ voor het theater) voor haar rol in het toneelstuk I Am a Camera. In totaal zou de Amerikaanse in haar carrière vijf Tony-awards winnen. Een record.

Begin jaren vijftig speelde Harris in zowel de toneel- als de filmversie van The Member of the Wedding. Andere bekende films en series waarin de actrice te zien was zijn onder meer East of Eden, Knots Landing, The Haunting en Gorilla’s in the mist.

- advertentie -

Jullie Harris overleed zaterdag aan de gevolgen van hartfalen.

James Dean en Julie Harris in ‘East of Eden’:

Gerelateerde uitgaven:

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

De klassieke wereld in 52 ontdekkingen - Leonard RutgersDe jodenvervolging in foto'sDe keuze - Leven in vrijheidDe Bourgondiërs - Bart Van LooDe geschiedenis van Nederland in 100 oude kaarten
Gelijk naar geschiedenisboeken over: