Carice van Houten speelt Greta Garbo in nieuwe speelfilm

Greta Garbo – Foto: RH Louise, ca. 1930
De Nederlandse actrice Carice van Houten kruipt voor een nieuwe speelfilm in de huid van Greta Garbo (1905-1990), de Zweedse actrice die in de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw naam maakte door haar optredens in verschillende Hollywood-films.

De speelfilm over Garbo wordt ook geproduceerd door Carice van Houten. Ze wordt daarbij ondersteund door Helena Danielsson. Het is de bedoeling dat het scenario van de speelfilm komend najaar klaar is.


Wanneer de opnames beginnen is op dit moment nog onduidelijk. Van Houten had eerder al eens aangegeven dat ze de rol van Greta Garbo graag zou spelen.

- advertentie -

Greta Garbo werd in 1905 geboren in Stockholm en werkte aanvankelijk als verkoopster in een winkel en ging toen ook aan de slag als fotomodel. Toen ze als model ook reclamefilms ging maken werd ze opgemerkt door regisseur Mauritz Stíller die haar vroeg voor een rol in zijn film Gösta Berlings Saga (1942). Er zouden nog veel films volgen nadat ze Stíller gevolgd was nar Hollywood. Eerst was Garbo veel te zien in stille films, maar later ook in geluidsfilms.

Tot de bekendste films waarin de Zweedse belangrijke rollen speelde behoren Flesh and the devil (1927), Mata Hari (1932), Grand Hotel (1932), As you desire me (1932), Karenina (1935) en Conquest (1937). In laatstgenoemde film kroop Garbo in de huid van de Poolse gravin Maria Walewska die begin negentiende eeuw een relatie kreeg met de Franse keizer Napoleon Bonaparte.

Gerelateerde uitgaven:

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

De klassieke wereld in 52 ontdekkingen - Leonard RutgersDe jodenvervolging in foto'sDe keuze - Leven in vrijheidDe Bourgondiërs - Bart Van LooDe geschiedenis van Nederland in 100 oude kaarten
Gelijk naar geschiedenisboeken over: