Carlos Slim leent twee Van Gogh’s aan Noordbrabants Museum

Het Noordbrabants Museum kan een half jaar lang twee extra schilderijen van Vincent van Gogh tonen. Het museum in Den Bosch krijgt twee werken van de beroemde schilder in bruikleen van de steenrijke Mexicaan Carlos Slim.

Boerenwoning - Vincent van Gogh, 1885
Boerenwoning – Vincent van Gogh, 1885


Het gaat om de schilderijen Schaapsherder uit 1884 en Boerenwoning, een schilderij dat Van Gogh een jaar later maakte. De kunstenaar schilderde beide werken in zijn woonplaats Nuenen. Het eerste doek maakte hij in opdracht van de Eindhovense goudsmid en antiquair Antoon Hermans. Hij ook een leerling van Van Gogh. Dit werk was in 1903 voor het laatst in Nederland te zien.

De tweee schilderijen werken zullen een half jaar te zien in de tentoonstelling Het verhaal van Brabant. In totaal zijn er dan elf werken van de beroemde schilder te bewonderen. Normaal gesproken zijn de twee uitgeleende schilderijen te zien in het Museo Soumaya in Mexico-Stad.

Carlos Slim is de op een na rijkste man ter wereld. Een jaar geleden was hij in het nieuws doordat hij met zijn bedrijf (América Móvil) KPN probeerde over te nemen.

- advertentie -

Twee Van Goghs terug in Brabant

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Dit atikel is afkomstig van online geschiedenismagazine www.historiek.net

Gelijk naar geschiedenisboeken over: