Catawiki – Het snelst groeiende online veilinghuis van Europa

ADVERTORIALVeilinghuis Catawiki is het snelst groeiende online veilinghuis van Europa, en misschien wel ter wereld. Het bedrijf werd in 2008 opgericht als een community voor verzamelaars en is inmiddels wereldwijd dé plek voor het kopen en verkopen van bijzondere objecten.

Sinds 2011 organiseert Catawiki wekelijkse veilingen, inmiddels in meer dan 100 verschillende veilingcategorieën zoals oldtimers, kunst, archeologische vondsten, sieraden, boeken en horloges. Bijzonder is dat elke veiling begeleid wordt door een gespecialiseerde veilingmeesters, die garant staan voor een hoogwaardig en gevarieerd aanbod.

“Hoe werkt de veiling?”

Elke week gaan om vrijdag 12:00 uur onze veilingen van start, die de week erna op een andere dag sluiten. Gebruikers kunnen heel gemakkelijk een kavel aanmaken, dat wil zeggen één of meerdere objecten tegelijk aanbieden voor een specifieke veiling. Onze veilingmeesters beoordelen alle aangeboden kavels en bekijken of het uniek en bijzonder genoeg is om op te nemen in de veiling.

“Als ik mijn zolder opruim, hoe kom ik er dan achter of ik interessant materiaal heb dat eventueel bij jullie geveild kan worden?”

Objecten kunnen bij ons gratis getaxeerd worden door onze veilingmeesters. Dit kan via www.catawiki.nl/gratis-taxatie. Onze veilingmeesters zullen het object naar waarde inschatten en beoordelen of het object kan worden opgenomen in de veiling.

- advertentie -

“En als ik iets heel specifieks zoek, kan ik dan bijvoorbeeld een alert instellen op jullie site voor dat betreffende object?”

Jazeker! Gebruikers kunnen een zogenaamd ‘veilingalert’ instellen. Met een veilingalert krijgt u automatisch een e-mail op het moment dat een door u gezocht item op één van onze veilingen wordt aangeboden. Heel handig dus met elke week meer dan 30.000 kavels in de veiling.

“Wat waren de meest memorabele veilingen”

Elke week hebben we meerdere bijzondere objecten in de veiling, dat maakt Catawiki zo interessant. Zo veilden we eerder o.a. een haartje van Napoleon, de hoed van Michael Jackson, de onderkaak van een T-rex, een zeldzame maanmeteoriet en nog veel meer! Een paar weken terug hebben we zelfs het kalotje van de huidige Paus geveild.

“Wat is het oudste object dat geveild werd?”

In 2014 werd de ‘eerste leven op aarde veiling’ gehouden, met daarin 50 extreem zeldzame fossielen. De veiling bevatte onder andere een tand van een T-Rex en het skelet van een 112 miljoen jaar oude Pterosaurus. Echt bijzonder is dat we een 3.4 miljard jaar oude cyano-bacterie veilden, een meer dan 500 miljoen jaar oude stenen plaat met daarop een aantal grote trilobieten (platte dieren die in zee leefden).

Benieuwd naar alle veilingen van Catawiki? Ga dan snel naar de website en ontdek uw favoriete veiling!

screenshot-www.catawiki.nl 2016-05-26 14-58-31

ADVERTORIAL

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Dit atikel is afkomstig van online geschiedenismagazine www.historiek.net

Gelijk naar geschiedenisboeken over: