Geschiedenis-winkel

Christie’s veilt tekening prins Bernhard

De pastel van Bernhard
Veilinghuis Christie’s in Amsterdam veilt volgende week een pasteltekening die is gemaakt door prins Bernhard. De waarde van de tekening, met daarop een zogenaamd ‘prinselijk berglandschap’, is geschat op tussen de 800 en 1200 euro.

De tekening werd in de jaren tachtig door de prins gemaakt en bevat ook nog een persoonlijke kerstwens: Met alle goede wensen/voor kerstmis/enz/1984/Bernhard. Het is niet voor het eerst dat er tekeningen van prins Bernhard worden geveild. In 2008 verkocht Christie’s bijvoorbeeld tweeandere berglandschappen van Bernhard. Deze tekeningen leverden gezamenlijk ruim zevenduizend euro op. Chistie’s:

- advertentie -

Prins Bernhard stond bekend om zijn liefde voor alles wat groeit en bloeit. Hij mocht de wonderen der natuur graag vereeuwigen met een jachtgeweer, maar nam daarvoor soms ook het penseel ter hand.

De pastel van Prins Bernhard maakt deel uit van de jaarlijkse verkoop van bezittingen van koningen, prinsen, markiezen en andere families van naam. De tekening wordt geveild op dinsdag 13 december.


Verder speuren:

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister


Uit het archief:

Meer tips ➱