Week van de koloniale geschiedenis

Collectie Van Gogh Museum blijft te zien

Hermitage amsterdam – Foto: Luuk Kramer
De collectie van het Van Gogh Museum in Amsterdam blijft tijdens de verbouwing van het museum toegankelijk voor het publiek. De werken worden ondergebacht bij de Hermitage Amsterdam. De musea hebben dat donderdag bekendgemaakt.

Eerder werd al afgesproken dat de collectie voor een periode van vier maanden te zien zou zijn bij de Hermitage. Nu is overeengekomen dat de werken gedurende de hele renovatieperiode bij de Hermitage onder te brengen.- advertentie -
Foto: Van Gogh Museum / Luuk Kramer

Meer dan zeventig Van Gogh-topstukken, aangevuld met brieven en prenten op papier uit de collectie van het Van Gogh Museum, zijn van 29 september 2012 tot en met 25 april 2013 in de Keizersvleugel van de Hermitage te zien. Het Van Gogh Museum presenteert de werken in een speciaal voor de Hermitage ontwikkelde tentoonstelling.

Axel Rüger, directeur Van Gogh Museum:

Afgelopen juni kondigden we aan dat het Van Gogh Museum verbouwd moet worden om te blijven voldoen aan de strengere eisen op het gebied van brandveiligheid voor bezoekers en kunst. Vanaf het begin is ons doel de collectie tijdens deze noodzakelijke verbouwing zichtbaar te houden voor het publiek. We zijn blij dat de gesprekken die we hierover sinds februari 2011 voeren met de Hermitage, hebben geleid tot deze sluitende oplossing nu de Hermitage de herprogrammering rond heeft gekregen.

De Hermitage heeft de eigen programmering moeten aanpassen. Zo wordt de Rubenstentoonstelling met drie maanden verlengd en een geplande expositie over de Nabiskunstenaarsgroep wordt verschoven naar volgend jaar.

Een deel van de kosten voor gerprogrammering worden betaald door de gemeente Amsterdam.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: