Colosseum in Rome beschadigd door sneeuwval

In Italië zijn verschillende historische gebouwen beschadigd door de hevige sneeuwval van de afgelopen dagen.

Er zijn onder meer brokstukken van het Colosseum afgebrokkeld. Het wereldberoemde monument sloot eind vorige week vanwege de hevige sneeuwval al de deuren voor het publiek. Italië heeft te maken me de hevigste sneeuwval sinds de jaren tachtig.

Ook buiten Rome zorgt de sneeuw voor problemen.

- advertentie -Zo staan enkele oude kerken in de ommuurde stad Urbino bijvoorbeeld op instorten. De middeleeuwse Dom van de stad zou ook te kampen hebben met waterschade.

Het is de bedoeling dat volgende maand een begin gemaakt wordt met de restauratie van het Colosseum in Rome. De afgelopen jaren zijn er geregeld brokstukken van het bekende Romeinse bouwwerk afgebrokkeld. Het Colosseum heeft behalve met ouderdomsverschijnselen ook te kampen met zo’n duizenden auto’s die dagelijks langs het gebouw rijden en daarmee zorgen voor roet en zure regen.

Het Colosseum werd in de eerste eeuw na Christus gebouwd door keizer Titus en werd onder meer gebruikt voor gladiator- en dierengevechten. Momenteel wordt het historische bouwwerk jaarlijks door zes miljoen mensen bezocht.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Dit atikel is afkomstig van online geschiedenismagazine www.historiek.net

Gelijk naar geschiedenisboeken over:
Ook adverteren op Historiek?
Goede keus! Klik hier