Conservator RMO benoemd tot directeur Egyptisch Museum Turijn

Christian Greco
Christian Greco
Christian Greco, conservator van de Egyptische afdeling van het Rijksmuseum van Oudheden (RMO) in Leiden is benoemd tot directeur van het Egyptisch Museum in Turijn.

Volgens het RMO gaat het een van de meest toonaangevende musea ter wereld op het gebied van de Egyptische archeologie. Greco begint op 1 mei aanstaande in Turijn.


Christian Greco (1975) was in dienst van het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden vanaf 2009, eerst als assistent-conservator en sinds 2011 als conservator van de Egyptische collectie, samen met prof. dr. Maarten Raven. Naast zijn werk binnen de museummuren was hij mede-veldleider van de archeologische opgraving van het museum te Sakkara, en werkte hij in Luxor als epigraaf bij het Oriental Institute of Chicago. Sinds 2012 werkt hij tevens als universitair docent bij de faculteit der archeologie van de Universiteit Leiden.

Greco studeerde klassieke talen en archeologie van het Nabije Oosten aan de Universiteit van Pavia en promoveerde in 2008 in de Egyptologie aan de universiteit van Pisa.

- advertentie -

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Dit atikel is afkomstig van online geschiedenismagazine www.historiek.net

Gelijk naar geschiedenisboeken over: