Coördinatiepunt Eerste Wereldoorlog gelanceerd

Eerste Wereldoorlog Nu

Eerste Wereldoorlog Nu
Eerste Wereldoorlog Nu
Museum Huis Doorn, het NIOD en het Nederlands Openluchtmuseum hebben de handen ineen geslagen voor een Eerste Wereldoorlog-project. Dankzij de samenwerking is vanaf 1 oktober op een speciale website een overzicht te vinden van alle Nederlandse activiteiten die te maken hebben met de honderdjarige herdenking van de Eerste Wereldoorlog.


Dat Huis Doorn betrokken is bij het project is niet zo vreemd. Dit museum maakte vorig jaar bekend zich meer op de Eerste Wereldoorlog te gaan richten en heeft de laatste tijd hard gewerkt aan de ontwikkeling een nieuwe expositieruimte die geheel in het teken staan van de gevolgen van de Eerste Wereldoorlog in Nederland. Deze nieuwe tentoonstellingsruimte opent begin september de deuren.

Binnen het project Eerste Wereldoorlog Nu worden alle Nederlandse activiteiten die betrekking hebben op de herdenking van de Grote Oorlog verzameld. Voor een overzicht kan het publiek vanaf 1 oktober terecht op www.eerstewereldoorlog.nu. Wie nu al activiteiten wil aanmelden, kan dat doen via info@eerstewereldoorlog.nu.

De betrokken instellingen over het project:

- advertentie -

Eerste Wereldoorlog Nu zal bijdragen aan het verspreiden van kennis over de jaren
1914-1918 door – onder andere – het publiceren van een uitgebreide agenda en het beschikbaar stellen van betrouwbare basisinformatie. Bovendien zal Eerste Wereldoorlog Nu als centraal punt een actieve rol vervullen in het verbinden van organisaties en initiatieven die zich bewegen op het gebied van het herdenken en herinneren van de Eerste Wereldoorlog.

Eerste Wereldoorlog Nu is tot stand gekomen met een subsidie van het Ministerie van OCW.

Dit atikel is afkomstig van online geschiedenismagazine www.historiek.net

Meer van dit soort berichten? Like ons dan!

Gelijk naar geschiedenisboeken over:
Ook adverteren op Historiek?
Goede keus! Klik hier