‘Correspondentie tussen luchtvaartpioniers’ is beste vondst

/
1 minuut leestijd

Correspondentie tussen de twee luchtvaartpioniers
Correspondentie tussen de twee luchtvaartpioniers
Andries van Beek deed enige tijd geleden een bijzondere vondst. In een doos vol balletprogrammaboekjes die hij kocht op een rommelmarkt trof hij de correspondentie aan tussen de luchtvaartpioniers Albert Plesman en Jan Dellaert. Met zijn bijzondere ontdekking heeft Van Beek de wedstrijd Je Beste Vondst van de Koninklijke Bibliotheek gewonnen.


Met de wedstrijd wil de nationale bibliotheek van Nederland bekendheid geven aan onderzoek dat door een grote groep vrijetijdshistorici uitgevoerd wordt en het gebruik van de eigen online dienst Delpher promoten.

Voor deze editie van de wedstrijd ontving de KB tientallen inzendingen. Hieruit werden de acht meest aansprekende vondsten geselecteerd door een vakjury. De afgelopen drie maanden kon het publiek op de website www.jebestevondst.nl stemmen op de verschillende inzendingen.

In totaal brachten vierduizend mensen een stem uit. Daarvan gingen er 1218 naar Andries van Beek. Hij ontvangt een exemplaar van de Atlas De Wit, een facsimile-uitgave van een bijzondere stedenatlas uit 1698.

De winnende vondst: