Culturele samenwerking in Rotterdam

Vier grote culturele instellingen in Rotterdam hebben besloten nauw te gaan samenwerken. De samenwerking vindt plaats onder de naam Theater Rotterdam.

De samenwerkende partijen zijn de Rotterdamse Schouwburg, het Ro Theater, Wunderbaum en Productiehuis Rotterdam. Gezamenlijk hebben deze partijen onder de naam Theater Rotterdam een jaarlijkse subsidieaanvraag ingediend bij de gemeente Rotterdam.

Volgens de instellingen is de samenwerking “uniek in Nederland” en worden onder meer de krachten krachten gebundeld in het produceren en presenteren van theater en talentontwikkeling.

Theater Rotterdam gaat theater presenteren en produceren op hoofdzakelijk drie plekken: de Rotterdamse Schouwburg, het gebouw van het Ro Theater en op de fysieke én virtuele locatie The New Forest van Acteursgroep Wunderbaum. Verder blijven er voorstellingen van Theater Rotterdam te zien op diverse locaties in de stad, tijdens tournees in zowel binnen- als buitenland.

- advertentie -

Jan Zoet, directeur Rotterdamse Schouwburg:

“Het plan gaat uit van een kostenbesparing naast het wegvallen van de OCW ondersteuning van Productiehuis Rotterdam. Door extra eigen publieks- en sponsor inkomsten te genereren en door samenwerking wordt de terugval zo veel mogelijk gecompenseerd.”

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Helden - Stephen Fry De jodenvervolging in foto's De Bourgondiërs - Bart Van Loo Wij zijn de Bickers - Simone van der Vlugt t Hooge Nest - Roxane van Iperen Vietnam - Max Hastings Boerhaave botanicus - Margreet Wesseling Het gedroomde Noorden - Adwin de Kluyver Vet oud - Gouden Eeuw De zaak Oldenbarnevelt
Gelijk naar geschiedenisboeken over: