Cultuur-historische wandeltocht bij Westerbork

Bos Hooghalen – Foto: Peter Heeling
Herinneringscentrum Kamp Westerbork heeft samen met de KNBLO (wandelsportorganisatie Nederland) een cultuur-historische wandeltocht door de boswachterij Hooghalen georgansieerd. Het is de zevende keer dat de wandeltocht gehouden wordt.

Doel van de tocht is om op sportieve wijze aandacht te besteden aan de geschiedenis van het kamp. Op de historische plek worden de levens van meer dan honderdduizend JoodseNederlanders in herinnering gehouden.

- advertentie -

Het terrein van kamp Westerbork ligt midden in een gebied waar geschiedenis, natuur en wetenschap elkaar ontmoeten. De boswachterij Hooghalen laat het gevarieerde plantenleven en dierenrijk van dit deel van Drenthe zien. Het Hingstveen geeft een indruk van de omgeving waardoor kamp Westerbork in de oorlog werd omringd. Kaal en woest, vol vennen en zandverstuivingen. In dit gebied zijn de wandelroutes uitgezet.

De wandeltocht wordt dit jaar gehouden op zaterdag 8 september. In totaal zijn er zes wandelroutes van 5, 10, 15, 20, 25 en 40 kilometer. Gestart kan worden tussen 8.00 en 9.00 uur voor de 40 kilometer en voor de overige routes vanaf 9.00 uur vanuit het Herinneringscentrum Kamp Westerbork. Deelname kost vijf euro. Een bezoek aan het museum is bij de prijs inbegrepen. Meer informatie op de website van Herinneringscentrum Kamp Westerbork.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Dit atikel is afkomstig van online geschiedenismagazine www.historiek.net

Gelijk naar geschiedenisboeken over:
Ook adverteren op Historiek?
Goede keus! Klik hier