De Kluuns van de Gouden Eeuw

De Kluuns van de Gouden Eeuw
Masterstudenten van de Universiteit van Amsterdam (UvA) hebben het afgelopen semester onderzoek gedaan naar de bestsellers uit de Gouden Eeuw. In het UvA ErfgoedLab is vanaf 23 mei hun presentatie De schandalige roman uit de zeventiende eeuw te zien.

Ook in de Gouden Eeuw werd er veel gelezen en waren er dus bestsellers. Deze boeken waren populair maar hadden tegelijk ook een slechte naam omdat ze het vaak niet zo nauw namen met de moraal. Veel van deze romans stonden dan ook te boek als schandalig.Masterstudenten van de UvA hebben de afgelopen tijd onderzocht of deze romans inderdaad wel zo schandalig waren. Ook onderzochten ze wie de boeken schreven en verkochten. In het UvA ErfgoedLab (Oude Turfmarkt 129, Amsterdam) presenteren de studenten hun onderzoeksresultaten. Ze roepen geïnteresseerden op vooral naar het ErfgoedLab te komen om de presentatie te bekijken:

- advertentie -

Kom kennismaken met het Amsterdamse straatleven in de zeventiende eeuw: vechtende studenten, heldhaftige avonturiers en mondige hoeren nodigen u uit om hun wereld te ontdekken. Luister stiekem naar de spannendste fragmenten en een neem een kijkje in de kakdoos van Jan Stront.

De presentatie is te bezoeken van 23 mei tot en met 19 juni.

Deel van het Romeinse schip in de conserveringstank -…
[caption id="attachment_10511" align="alignleft" width="265"]Romeinse helmDe politie Haaglanden heeft een als Romein verkleedde…

Dit atikel is afkomstig van online geschiedenismagazine www.historiek.net

Meer van dit soort berichten? Like ons dan!

Gelijk naar geschiedenisboeken over:
Ook adverteren op Historiek?
Goede keus! Klik hier